november 2019

Looduse Aasta Foto 2019 võitis Ave Kruusel fotoga pisihiirest wher2go 25.11.2019 23:50

Täna ehk esmaspäeval, 25. novembril 2019 selgusid Rahvusraamatukogu suures saalis Eesti parimate loodusfotode autorid. Looduse Aasta Foto peaauhinna, Suure Hundi ja Aasta Loodusfotograafi tiitli võitis Ave Kruusel pildiga „Taevane eine“.

„Olin metsas ilvest jahtimas, aga teda ei tulnud. Mõtlesin koju minna. Tee ääres põõsas kuulsin lindude sidinat ja jäin uurima, kellega tegu, kui märkasin kõrre küljes pisihiirt,“ rääkis Ave Kruusel Aasta Loodusfotograafi tiitli toonud foto saamisloost, „veetsin viimase valguse temaga. Pildistatud Harjumaal.“

Rivoli Jardin - selline ongi Helsingi südalinna butiik

Kui tahad Helsingi südalinnas, mitte kaugel Katajanokka terminalist mõnusat butiikhotelli, siis Rivoli Jardin võiks tõesti tunduda õige valik, kui valida novembris saada olevate majutuste seast. helsingi on üsna kallis, kui seal ööbida ja ainukesed alla 200-eurosed kohad sel hetkel olid vaid hostelid ja Omena iseteenindushotell. Seega üks hubane butiikhotell pakub neile vabalt konkurentsi.

Finnair hakkab aastaringselt lendama Sapporosse wher2go 20.11.2019 00:50

Kui varem sai Sapporosse suusatama vaid talvel, siis nüüd pikendab Finnair talvel käivituva uue lennuliini Helsingist Jaapanisse Sapporosse aastaringseks.

2019/2020 hooajal saab alates 15. detsembrist Sapporo linna Hokkaidō saarel Finnairi Airbus A330 lennukiga kaks korda nädalas.

„Sapporo on kindlasti põnev uus lennusihtkoht. Jaapan on Finnairi suurim sihtturg väljaspool koduturgu Soomet ja viie sihtkohaga oleme nüüd suurim Jaapanisse lendav Euroopa lennufirma,“ ütles Finnairi Ida-Euroopa ja Baltimaade juht Arunas Skuja.

Tallinnas avati esimene avalik elektriautode kiirlaadija tanklas

Alexela paigaldas esimese tanklaketina oma Tallinna Peterburi tee 77 asuvasse tanklasse elektriautode kiirlaadija. Teine kiirlaadija avati samal päeval Topauto poolt Kristiines. Ühtlasi on see (ja ka samal päeval avatud Topauto laadimisjaam) pealinna esimene Euroopa pistikuga elektriautode kiirlaadimispunkt.

Kiirlaadimispunkti avamise puhul saab Alexela tanklas 15. novembrist kuni 22. novembrini (k.a) elektrienergiat tasuta tankida. 

Kas elektriauto tasub end kütuse mõttes ära? Võib küll nii öelda, sest aastas 15 000 km sõiduks on elektrikulu vaid 150 eurot. 

Viking Gloryst saab üks keskkonnasõbralikumaid laevu maailmas

Aina tähtsamaks saavad nii transpordi- kui ka kõigile muudele ettevõtetele keskkonnaprobleemid ja kliimaneutraalsus. Viking Line´i uus laev Viking Glory püüabki uusimate tehnoloogiliste lahendustega laevareisi võimalikult keskkonnasäästlikuks teha.

Täiustatud lahenduste ja tehniliste uuendustega saab Viking Gloryst üks kõige kliimateadlikumaid reisilaevu maailmas. Hinnanguliselt kulutab laev kuni 10% vähem kütust kui Viking Grace, mis on väiksem ja mida tunnustati seni kui maailma kõige ökonoomsemat laeva.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.