Jaani-ideed

Karuskose lähistel.

Hiljuti sai reisilistis üles kutsutud jagama ideid, mida Jaani ajal teha ja ette võtta. Siin on siis mõned pakkumised, mis Reisijututoale laekunud:

  1. Tõsistele kultuuripärandi ja seikluste otsijatele pakutakse võimalust matkata kajakkidega Jaanipäevaks Kihnu saarele. Kihnu külalislahkus, elav kultuuripärand ja looduselähedane elukorraldus ootavad meid. Loe lähemalt
    http://www.kajakimatkad.ee (saatis Rain Lond)
  2. Räpina Jaanifolk: http://www.polvamaale.ee/index.php3?cath=605&type=press Pidu rahvalike etteastetega Peipsi servas. Viljandi Folgi kuu aega ette eelsoojendus.
  3. Pedase Jaaniöö: http://www.pedase.ee/index.php?pg=sisu&id=83&keel=est Parmupilli saatel süüdatakse lõke, ehe rannapidu labajalatantsuga ümber lõkke, grill ja rahvalikud esinejad.  
  4. Pööripäevalaager Soomaal. Karuskose.kolhoos.ee - 22. juunini erinevad atraktsioonid, aga kui juba sealkandis ollakse, siis miks mitte ka jaaniööl 23.06.

     

  5. 22. juunil Topufest, pidu jätkub hommikuni. Topufest on Haapsalu linna ja Ridala valla suur jaaniüritus, kus peaesinejaks L´Dorado ja Tarvo Krall.
    Peetakse maha hulk konkursse ja võistlusi ning valitakse Jõubull ja Aasta Jaan. Hind 15.-, flaieriga tasuta.
  6. Laevaga Prangli saarele - Tallinna lähedal, õhtuse laevaga jõuab parajasti varakult kohale, saab leida sobiva laagriplatsi mere ääres ja oma seltskonnaga grillida. Saare väiksuse tõttu on see aga arvatavasti üsna rahvastatud.
  7. teadaolevalt minnakse ka meresüstamatkale Vormsile Jaani ajal. Vormsile saab veel ka rattaga minna, jättes näiteks autotranspordi Haapsallu tasulisse parklasse või tulles rongiga Riisipereni.
  8. Hiiumaa Jaanituli Kassari kiigeplatsil toimub 22. juunil.
  9. Hüpassaares (Mart Saare sünnikodu) 23.06 kl 3 hommikul on päikesetõusukontsert - kaunis klassikaline muusika (flööt, kitarre, tsello, bassihäälega laulija + kohalikud linnud).
  10. Läänemaale mööda Munkade Teed - väike automatk enne jaani kulub ka ära, mööda maalilist läänekallast rannarootslaste külasid pidi, kuni õhtu käes ja aeg sobivat laagriplatsi otsida kuskil Noarootsi lähistel.
  11. Oksjon: saad end purjeka pardale möllida, kui oksjonist võitjana välja tuled: pakutakse jaani-merereisi kas Naissaarele või Pranglile.

Kui tahad idee siia lisada, saada kiri reisilist(at)reisijutud.com ja ilmub peagi siia ka sinu idee.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.