august 2020

Värskas nagu Veneetsias

Kirjutasime Veneetsiast aasta tagasi. Praegu on välismaale reisimine keerulisem, iga hetk võivad lennuühendused katkeda ja karantiininõuded võivad samuti tabada paljudest riikidest tagasi tulles. Seega - reisida on turvalisem hoopis Eestis. Kui tahad võimalikult kaugele minna, siis sobib näiteks Värska. Sel suvel on see nagu Veneetsia - ööbid suures hotellis (veekeskuses), hommikul astud laevale ja käid peatustes läbi nii Värska "kesklinna" kui Reegi maja ja muuseumi.

Koroonajärgne Naissaar: kus kõik on?

Nii nagu igal suvel, sõidab ka koroonajärgselt Naissaarele mitu laeva. Reisijutud.com proovis järgi, kas midagi on meretagustes reisides sel aastal muutunud. Midagi oli tõesti.

Reisi hommikul selgus, et Piritalt väljub kuni 200 reisijat mahutava "Monica" asemel hoopis kuni 42 reisijat mahutav "Elina". Seega on saarele minejaid vähem. Ka paar päeva hiljem oli näha, et Piritalt läks välja "Elina".

Samas pole siseturistil sellest midagi. Väike seltskond laeval lubab hoida distantsi ja teistest eemale. Ruumi on laialt.

Kruiis uues normaalsuses: Tallinn-Turu Baltic Queeniga

Kas minna praegu reisima või mitte? Kuigi valitsus soovitab välisreisile pigem mitte minna, saab praegu Tallinnast mõnepäevastele kruiisidele Soome. Lisaks Helsingile ja Ahvenamaale on üks haruldane võimalus Tallinnast otse Turusse sõita, mida korraldab Talllink. Laevaks on varem Stockholmi kruiise sõidutanud Baltic Queen. Seega laev on tuttav, poest saab isegi Stockholmi suveniire osta ja ka pikkus on umbes sama, kui Stockholmi reisil: õhtul laevale, hommikuks kohal, õhtul laevale ja järgmisel hommikul tagasi Tallinnas.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.